Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη για τη στήριξη του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 5/7/12 συνάντηση της επιτροπής για τη στήριξη του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που δημιουργήθηκε με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου. Η επιτροπή συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Αλ. Μαυρικάκη και στη συνάντηση συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Δατσέρης, Π. Καρατσής και Κ. Πιταροκοίλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου Α. Γερμανάκης και ο πρόεδρος και γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΑΝ Γ. Μανουσάκης και Δ. Χαλκιαδάκης.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε για την πρόσφατη επιστολή του σχετικά με τις μετακινήσεις ιατρών του ΓΝΑΝ προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου και για τη γενικότερη κατάσταση του Νοσοκομείου.

Μετά από συζήτηση η σύσκεψη κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις - προτάσεις:
1. Είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας να ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας η δημοσίευση του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, όπως έχει προταθεί.
2.Αναγνωρίζεται από όλους η ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των Νοσοκομείων, όμως πρέπει να γίνει παρέμβαση προς τη ΔΥΠΕ και προς το Υπουργείο ώστε οι όποιες μετακινήσεις προσωπικού να γίνονται βάσει σχεδιασμού και συμφωνίας και όχι μονόπλευρα και με τρόπο που υποβαθμίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως έγινε πρόσφατα.
3.Πρέπει να ασκηθεί πίεση ώστε να εξευρεθεί τρόπος να καλύπτονται στο σύνολο τους τα κενά εφημεριών που υπάρχουν σε διάφορες ειδικότητες και κλινικές του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου για να καλύπτονται με ασφάλεια και πληρότητα οι ανάγκες υγείας της περιοχής και του νομού.

Η επιτροπή θα συναντηθεί ξανά στο επόμενο διάστημα για να συζητήσει την προώθηση των συγκεκριμένων προτάσεων και την πορεία του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου