Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τις προσλήψεις προσωπικού με ΜΠΛΟΚΑΚΙ στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου


ΑΘΗΝΑ 19/7/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 413

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επανεξέταση των Εφαρμοστικών Νόμων που απορρέουν από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ο Υπουργός Υγείας ξεκίνησε την πιστή εφαρμογή τους. Άρχισε με τις μετακινήσεις 30 υπαλλήλων από το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και συνεχίζει με την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με δελτίο απόδειξης παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια) στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου (άρθρο 41 Ν. 4058/2012). Είναι σαφής η κυβερνητική πρόθεση για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.'

Η κυβέρνηση επέλεξε μετά τους εργολάβους και το έκτακτο προσωπικό στις υπηρεσίες στήριξης των Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων να αναθέσει σε ιδιώτες τον πυρήνα των υπηρεσιών που είναι η Νοσηλευτική, η Ιατρική και τα Επαγγέλματα Υγείας.
Προφανώς επιδιώκει η κυβέρνηση να πετύχει τη μείωση των υπηρετούντων Δημοσίων Υπαλλήλων για να πετύχει το Μνημονιακό στόχο, υποκαθιστώντας το μόνιμο προσωπικό με προσωπικό ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Προκαλεί το Δημόσιο αίσθημα η εφαρμογή Νόμου που ορίζει την κάλυψη της δαπάνης της πρόσληψης του ανωτέρου προσωπικού από ίδια έσοδα των Νοσοκομείων, τη στιγμή που τα Νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν οικονομικά αφού δε χρηματοδοτούνται αντιμετωπίζοντας τρομακτικές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και τρόφιμα.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση της απόφασης του Γ.Ν. Διδυμοτείχου που ανοίγει την κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης, απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Πρόνοιας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου