Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις προμήθειες των νοσοκομείων


Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις προμήθειες των νοσοκομείων

9
 
 
 
Το πράσινο φως για την καταβολή οφειλών σε προμηθευτές ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία, άναψε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ξεμπλοκάρει τα εντάλματα πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, οι ανώτατοι δικαστές, με ψήφους 22 έναντι 13, έθεσαν για την πληρωμή των επίμαχων ενταλμάτων και μία «κόκκινη γραμμή».

Αποφάσισαν ότι οι δαπάνες για τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια του Παρατηρητηρίου Τιμών.

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρό του Ιωάννη Καραβοκύρη, ξεπέρασε τον σκόπελο της αυστηρής τήρησης του κοινοτικού δικαίου κρίνοντας ότι επιτρέπεται η κατ' εξαίρεση εφαρμογή των διατάξεων της νομοθεσίας για απευθείας ανάθεση υπό προϋποθέσεις των προμηθειών, καθώς το ζήτημα συνδέεται άμεσα με το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών λόγω της έλλειψης του αναγκαίου υγειονομικού υλικού.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι αρμόδιοι επίτροποι στα νοσοκομεία θα υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής και για απευθείας αναθέσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου