Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ


Ο αδιάκοπος αγώνας του λαού της Ιεράπετρας κρατάει για άλλη μια φορά ανοικτό το Νοσοκομείο μας
Μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, που κλιμακώθηκαν με το κλείσιμο του Δημαρχείου λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης για να ανακληθεί τελικά από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς υπουργούς ο Οργανισμός, που άμεσα οδηγούσε σε απολύσεις γιατρών και ουσιαστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.
Οι Γεραπετρίτες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κρατήσουν κλειστό το Δημαρχείο, ενόψει μάλιστα εθνικών εκλογών και έτσι κατόρθωσαν να κινητοποιήσουν το μηχανισμό που παρέμενε επί μέρες αδιάφορος και αδρανής και να ακυρώσουν ένα τουλάχιστον από τα πολλά προβλήματα που μας κληροδότησε ο προηγούμενος Υπουργός Λοβέρδος.
Εξάλλου οι δυναμικές κινητοποιήσεις ήταν αυτές, που και πέρυσι κράτησαν ανοικτό το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ένα από πρώτα που ήταν στο στόχαστρο να κλείσουν, σύμφωνα με το μνημονιακό σχεδιασμό.
Όπως όμως, πριν λίγους μήνες ο «Θεριστής» Λοβέρδος υποστήριξε ότι χάρη στο Μιχ. Καρχιμάκη δεν μας έχει κλείσει το νοσοκομείο, έτσι και τώρα ήταν εμφανής η προσπάθεια του υποψήφιου βουλευτή και ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού του να καρπωθεί και να εξαργυρώσει προεκλογικά την ανάκληση της ΚΥΑ, την οποία σύσσωμος ο λαός της Ιεράπετρας απαίτησε και πέτυχε. Αποτελεί πρόκληση να ζητούν εύσημα για την ανάκληση των δικών τους αποφάσεων.
Είδαμε από τη δημοτική αρχή την καθυστέρηση και την έλλειψη συνεννόησης το πρωί της Δευτέρας, ώσπου να χαθεί εντελώς το νόημα της επίσκεψης του Δημάρχου στην Αθήνα και τελικά τα μέλη της Επιτροπής, που θα τον συνόδευαν, να μην συναντήσουν τον Υπουργό ή έστω τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που είχαν δαιμονοποιηθεί ως υπαίτιοι της καθυστέρησης. Μήπως κάποιοι δεν ήθελαν να διαπιστώσουμε τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος;
Είδαμε το Δήμαρχο να δηλώνει άγνοια, όσον αφορά την «πρωτοβουλία» του υποψηφίου βουλευτή κ.Καρχιμάκη, την οποία ο αναπληρωτής Διοικητής και μέλος της δημοτικής του παράταξης κ.Μαρκόπουλος είχε προσυνεννοηθεί.
O κόσμος της Ιεράπετρας έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν υπάρχουν σωτήρες και ότι η επαγρύπνηση και ο αγώνας του είναι που φέρνουν αποτελέσματα, παρά τα όποια εμπόδια εφευρίσκονται συνεχώς από τους ίδιους τους … «σωτήρες». Και είναι τουλάχιστον αδιανόητο να δούμε ως «σωτήρες» τους ίδιους που έχουν ψηφίσει τους νόμους, που βάζουν ταφόπλακα στα μικρά νοσοκομεία, όπως το δικό μας, αλλά και στην ίδια τη δημόσια δωρεάν υγεία.
Μια ακόμα μάχη κερδήθηκε, αλλά έχουμε μπροστά μας έναν πόλεμο. Τα επείγοντα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Ούτε τα προβλήματα συνταγογράφησης φαρμάκων, ούτε οι ελλιπείς εφημερίες. Το Νοσοκομείο μας προβλέπεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους να καταργηθεί από 1/1/2013 ως ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο. Δικαιούμαστε όμως να χαρούμε για την ανάκληση του συγκεκριμένου Οργανισμού, της οποίας περιμένουμε άμεσα τη δημοσίευση στο ΦΕΚ. Διαφορετικά οι υπαίτιοι του εμπαιγμού, θα υποστούν και τις συνέπειες της πράξης τους.
Συνεχίζουμε σταθερά και αποφασιστικά τον αγώνα για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία που δικαιούμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου