Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Συνεχίζεται η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με νέα μετακίνηση νοσηλεύτριας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ανακοίνωση
2/4/12
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου καταγγέλλει τη συνέχιση της αποδυνάμωση του προσωπικού του Νοσοκομείου με τη νέα έγκριση μετακίνησης νοσηλεύτριας από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου προς το Νοσοκομείο Σητείας.

Η μετακίνηση εγκρίθηκε στις 30/3/12 με απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Αλ. Μαυρικάκη και αφορά νοσηλεύτρια που είχε ζητήσει εδώ και καιρό αμοιβαία μετάταξη με νοσηλεύτρια από το Νοσοκομείο Σητείας, η οποία όμως στις 13/3/2012 αποσπάστηκε με απόφαση του διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης στην Παιδόπολη Νεάπολης. Έτσι δεν ολοκληρώθηκε η αμοιβαία μετάταξη, και έγινε μονομερής μετακίνηση για κοινωνικούς λόγους προς το Νοσοκομείο Σητείας, κάτι που αποδυναμώνει περαιτέρω το Νοσοκομείο μας.

Τους τελευταίους 3 μήνες έχουν απομακρυνθεί με αποσπάσεις και μετακινήσεις 4 εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο, χωρίς να έχει έρθει κανείς, παρά το ότι το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να ανταποκρίνονται στις συνεχείς βάρδιες. Στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου δεν έχουν δοθεί ακόμα οι κανονικές άδειες του 2011, ενώ υπάρχουν τμήματα όπου οφείλονται άδειες του 2010! Ακόμη υπάρχουν δεκάδες οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) αφού οι εργαζόμενοι (και ειδικά το νοσηλευτικό προσωπικό) αναγκάζονται συχνά να εργάζονται 6 ημερες την εβδομάδα για να βγαίνουν οι βάρδιες στα τμήματα.

Δηλώνουμε ξανά προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθούμε απέναντι και θα καταγγείλουμε κάθε νέα προσπάθεια αποδυνάμωσης (ειδικά την προεκλογική περίοδο), ενώ ζητούμε να βρεθούν τρόποι να αναπληρωθούν τα κενά (υπάρχουν εργαζόμενοι σε άλλα Νοσοκομεία που έχουν ζητήσει να έρθουν στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου) και να ενισχυθεί άμεσα το προσωπικό του Νοσοκομείου με νέες προσλήψεις μόνιμων και συμβασιούχων.

Για το ΔΣ
ο πρόεδρος       ο Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης          Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου