Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Ενημέρωση σχετικά με το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε 6 έως 8 Δεκεμβρίου στην ΑΘήνα


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, από  6 έως 8 Δεκεμβρίου συμμετείχα στο 38ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που έγινε  στην ΑΘήνα. Το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο της συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων, γίνεται κάθε 3 χρόνια, και μετέχουν σε αυτό σύνεδροι που εκλέγονται από τα συνέδρια των Ομοσπονδιών (εγώ είχα εκλεγεί σύνεδρος από το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ που είχε γίνει το Μάιο στην Αθήνα).

Στο συνέδριο έγιναν τοποθετήσεις για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων, με κυρίαρχα τα αιτήματα για αύξηση μισθών, για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για τα ασφαλιστικά, για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη για το συνδικαλιστικό κίνημα, την αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις δομών του δημοσίου.

Παρότι υπήρχαν διαφορετικές τοποθετήσεις από συνέδρους διαφορετικών παρατάξεων, έγινε καλός διάλογος, ιδιαίτερα τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, που η αίθουσα ήταν σχεδόν συνέχεια γεμάτη από συνέδρους.

 Στο τέλος της δεύτερης ημέρας ελήφθησαν αποφάσεις και εγκρίθηκαν ψηφίσματα, ενώ την τρίτη ημέρα έγινε η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου 85μελους γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

 Οι εργασίες του συνεδρίου μεταδόθηκαν σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου. Τις εργασίες μπορείτε να τις παρακολουθήσετε μέσω youtube στον παρακάτω σύνδεσμο: https://adedy.gr/video-2/ 

Στο συνέδριο πάρθηκαν 2 ιστορικές αποφάσεις ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, που αφορούν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και στο ΓΕΜΗΣΟΕ  οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

 1) Δεν δίνουμε κανένα στοιχείο των σωματείων μας στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ελλάδας του Υπουργείου Εργασίας ΓΕΜΗΣΟΕ (δείτε την απόφαση πατώντας ΕΔΩ)

2) ΟΛΕΣ οι εκλογικές διαδικασίες για τα επόμενα συνέδρια της ΑΔΕΔΥ πρέπει να γίνονται δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. (δείτε την απόφαση πατώντας ΕΔΩ)

Επίσης αποφασίστηκε από το συνέδριο η στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ για την Υγεία στις 14/12/22 (δείτε την απόφαση ΕΔΩ).

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για το νέο 85μελες γενικό συμβούλιο είναι τα παρακάτω:

Προσήλθαν 631, Λευκά 2, Έγκυρα 629

  • ·        ΔΑΚΕ, 20 έδρες ( 147 ψήφους)
  • ·        ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), 18 έδρες ( 134 ψήφους)
  • ·        ΔΥΣΗΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ), 16 έδρες ( 117 ψήφους)
  • ·        ΕΑΕΚ, 13 έδρες ( 97 ψήφους)
  • ·        ΣΥΝΑΝ, 9 έδρες ( 68 ψήφους)
  • ·        ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ, 6 έδρες, 47 ψήφους
  • ·        ΕΑΣ ( ΜΕΤΑ και συνεργαζόμενοι) 3 έδρες, 19 ψήφους
Από την εκλογική διαδικασία εκλέχτηκα μέλος του Γενικού Συμβουλίου με την παράταξη ΕΑΣ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για εργαζόμενο από το νομό Λασιθίου.
Η πρώτη συνεδρίαση του ΓΣ θα γίνει τη Δευτέρα 19/12/2022 για την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής (15μελης) της Συνομοσπονδίας.
Την τοποθέτηση μου στο συνέδριο, μπορείτε να τη δείτε στο παρακάτω video:


Γιώργος Μανουσάκης, σύνεδρος στο 38ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου