Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ενημέρωση σχετικά με τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου στις 30/11/2022

 


Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 30/11/22, στα θέματα των Νοσοκομείων Ιεράπετρας, Σητείας, Νεάπολης και Αγ. Νικολάου, τα οποία είχαν τυπικό χαρακτήρα,  συμφώνησα με τις εισηγήσεις.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης εξέφρασα τη διαμαρτυρία μου προς το διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκη σχετική με την Υπουργική Απόφαση για τη νέα σύνθεση του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου των νοσοκομείων ν. Λασιθίου. Εκτός από το ότι υπήρξε καθυστέρηση στην υποβολή του αιτήματος για την αντικατάσταση τακτικού μέλους του ΚΥΣ από το Νοσοκομείο Σητείας που παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης, η αντικατάσταση δεν έγινε με νέο μέλος από το Νοσοκομείο Σητείας, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης το νέο τακτικό μέλος που τοποθετήθηκε με την υπουργική απόφαση στο ΚΥΣ έχει πάρα πολύ μικρή προυπηρεσία σε θέση υποδιευθυντή με ανάθεση, ενώ υπήρχαν διευθυντές και υποδιευθυντές με πολλά περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας σε διευθυντική θέση, κάποιοι-ες εκ των οποίων με κρίση από υπηρεσιακό συμβούλιο. Επίσης το νέο τακτικό μέλος που τοποθετήθηκε πρόσφατα ήταν υποψήφια για τη θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Για τους παραπάνω λόγους εξέφρασα στο διοικητή ότι κατά τη γνώμη μου η  συγκεκριμένη τοποθέτηση θεωρείται άδικη και αντιδεοντολογική.

Στο θέμα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου  για την πρόσληψη με ανάθεση σε εργολάβο πέντε καθαριστριών εξέφρασα τη διαφωνία μου για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δίνει τη δυνατότητα κάλυψης των κενών με μόνιμες προσλήψεις, ή έστω με δυνατότητα προκήρυξης νέων ΣΟΧ. Το ίδιο είχα κάνει και στην αντίστοιχη περίπτωση για πρόσληψη με ανάθεση σε εργολάβο δύο καθαριστριών στο Νοσοκομείο Σητείας.

Για το θέμα του νοσοκομείο Νεάπολης  για τροποποίηση απόφασης του ΔΣ για το μίσθωμα περιφερειακού ιατρείου, ζήτησα να υπάρξει νομική τεκμηρίωση.


Γιώργος Μανουσάκης, τακτικό μέλος του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου, εκπρόσωπος των εργαζομένων πλην ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου