Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η κυβερνητική αδιαφορία έκανε ξανά το θαύμα της: Κλειστή ξανά η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου αυτό το Σαββατοκύριακο και τα δύο επόμενα


Παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αγ. Νικολάου, παρά τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις των γονέων του Δήμου, η κυβερνητική αδιαφορία έκανε ξανά το θαύμα της και η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι κλειστή αυτό το Σαββατοκύριακο 17 και 18/1/2015 λόγω έλλειψης εφημερευόντων ιατρών.
Η κλινική θα είναι κλειστή και τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα 23-24-25/1/2015 και 30-31/1/2015.
 Όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς θα πρέπει να πηγαίνουν τα ασθενή παιδιά τους στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας που εφημερεύει τις συγκεκριμένες ημέρες.

Αυτό που συμβαίνει είναι εξοργιστικό, αφού οφείλεται πλέον καθαρά σε ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και σε κανέναν άλλο λόγο, αφού υπήρχε παιδίατρος που έχει ζητήσει να έρθει στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου από το Νοσοκομείο Ικαρίας και έπρεπε μόνο να μπουν οι υπογραφές των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για να γίνει η μετάταξη - μετακίνηση. 
Ενώ από τις 20 Νοεμβρίου 2014 γνώριζαν ότι υπάρχει αυτή η λύση, και ενώ  υπήρξαν σχετικές παραινέσεις από την πλευρά των εργαζομένων του ΓΝΑΝ και των γονέων του Δήμου Αγ. Νικολάου, οι αρμόδιοι στο υπουργείο υγείας δεν φρόντισαν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετακίνησης του ιατρού μέχρι την προκήρυξη των εκλογών στις 30/12, με αποτέλεσμα η μετακίνηση να παγώσει λόγω της σχετικής απαγόρευσης. Έτσι η μετάταξη - μετακίνηση του ιατρού δεν έγινε εγκαίρως με αποτέλεσμα να κλείνει ξανά η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Το μόνο που μπορούμε πλέον να πούμε είναι ότι ελπίζουμε η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και για τα παιδιά μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου