Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η πρωτη επίσημη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ Ανδρέα Ξανθού στην 7η ΥΠΕ Κρήτης - Συνάντηση με τη Διοίκηση


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα γραφεία της 7η ΥΠΕ Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 31.1.2015 στις 11.00 π.μ. ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός.
Σκοπός της πρώτης επίσημης επίσκεψης του στην 7η ΥΠΕ Κρήτης ήταν η ενημέρωση και συζήτηση με τον Διοικητή  της υπηρεσίας κ. Αντώνη Γρηγοράκη και τους Υποδιοικητές κα  Άννα Τριχοπούλου και κ. Γιώργο Λυρώνη  σε θέματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, την στελέχωση των μονάδων υγείας  και άλλα φλέγοντας ζητήματα.
Παρόντες στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, μεταξύ άλλων, ήταν και οι δύο εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, κ. Σωκράτης Βαρδάκης από το Ηράκλειο και κ. Κ. Δερμιτζάκης από το Λασίθι.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, γνώστης των προβλημάτων του τομέα της Δημόσιας Υγείας, όπως ο ίδιος τόνισε, προτεραιότητα αποτελούν τρεις άξονες παρέμβασης: 
  • Η άμεση διευκόλυνση πρόσβασης του πολίτη στις υπηρεσίες υγείας, 
  • η διασφάλιση της επιβίωσης των Δημόσιων Δομών Υγείας και 
  • η Αναδιάρθρωση του Συστήματος πάνω στις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα, 
ενώ παράλληλα επεσήμανε το σημαντικό ρόλο και ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών. 
Στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας καθώς και στους συνεργάτες του παρεδόθη από την 7η ΥΠΕ Κρήτης αναλυτικό αρχείο με στοιχεία της υπηρεσίας και των υγειονομικών δομών του νησιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου