Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ για κινητοποιήσεις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 3/6/2011. Εκτίμησε τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά μέτρα που διαλύουν το κοινωνικό κράτος, ανατρέπουν δικαιώματα των πολιτών και εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών εμπορευματοποιούν την Υγεία.
Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και επιχειρήσεων του Δημοσίου, οι αυξήσεις των εμμέσων – αμέσων φόρων, η εκτίναξη της ανεργίας οδηγούν πάνω από τους μισούς Έλληνες πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καταρρέει από τις ελλείψεις προσωπικού που καθημερινά η κατάσταση επιδεινώνεται από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, την εμπορευματοποιήση των υπηρεσιών, την μείωση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων εξαιτίας των οποίων παρατηρείται έλλειψη υλικών, την διαφθορά και την παραοικονομία που συνεχίζεται παρά τους «κομπασμούς» του Υπουργού Υγείας. Οι εξαγγελίες για νέες μειώσεις μισθών των υγειονομικών αν και είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Καθυστερούν να πληρωθούν οι δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων από τον Δεκέμβρη του έτους 2010.

Α Ν Τ Ι Σ Τ Ε Κ Ο Μ Α Σ Τ Ε:
• Πανελλαδική Στάση Εργασίας όλων των επαγγελματικά απασχολούμενων στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες όλων όσοι φορούν δοσίμετρο την Τετάρτη 8 Ιουνίου από 10π.μ. ως το τέλος της βάρδιας.
Στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΥΚΑ με αίτημα να μην περικοπή η ακτινολογική άδεια και να αποσυρθεί άμεσα η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που δείχνει αναλγησία και αδιαφορία για τις συνθήκες δουλειάς και τους εργαζόμενους.
• Την ΠΕΜΠΤΗ 9/6/2011 προκηρύξαμε 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10.00 – 15.00 και συγκέντρωση των υγειονομικών της Αττικής στις 10.30π.μ. στο Υπουργείο Υγείας. Αφού διαδηλώσουμε θα πάμε πορεία στην Πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ όπου πραγματοποιείται Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
Στην Θεσσαλονίκη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από ΕΔΟΘ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα συμμετοχή στα Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιήσουν τα Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
• 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που πιθανολογείται για τη 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ανάλογα με την ημέρα συζήτησης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας
• Κινητοποίηση την 21η Ιουνίου στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για πραγματοποίηση απεργίας και συλλαλητηρίου με όλους τους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η μορφή θα αποφασισθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων εκτός των γενικότερων αιτημάτων είναι:

- ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – ΠΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
- ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ
- ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
- ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
- ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                      ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου