Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εφαρμoστικός νόμος: ένα νομοθετικό τερατούργημα


Στη δημοσιότητα έδωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (24.6) το Υπουργείο Οικονομικών το κείμενο του εφαρμοστικού νομοσχεδίου! Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του εφαρμοστικού νόμου κλικ εδώ

Στο
νομοθετικό αυτό τερατούργημα, περιλαμβάνοντα μέτρα, τα οποία προκαλουν πραγματικό σοκ, καθώς κινούνται πέραν κάθε νοσηρής νεοφιλελεύθερης φαντασίας!
 Για τα πιο σκληρά, άδικα και ταξικά μέτρα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φορολογία, που έχουν ανακοινωθεί ποτέ έκαναν λόγο οι ειδικοί.
Στο εφαρμοστικό νόμο, εξειδικεύονται τα φορολογικά μέτρα-σόκ, τα σχετικά με την ίδρυση και τη λειτουργία του νέου Ταμείου για την "αξιοποίηση" (εκποίηση) της δημόσιας περιουσίας, καθώς και οι πολεοδομικές και άλλες "παρεκκλίσεις" που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας!
Ακόμη περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την εξοντωτική φορολογία ακινήτων (αυξημένοι στυντελεστές ήδη από τα €200.000), τις αυξήσεις σε ΦΠΑ (πχ 23% από 15% για υπηρεσίες εστίασης) και σε τέλη κυκλοφορίας. Δηλαδή, μέτρα τα οποία πλήττουν με τον πλέον βάναυσο τρόπο τα λαϊκά στρώματα!
Σε ότι αφορά, την αγορά εργασίας, το εφαρμοστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα τα οποία σε λίγα χρόνια θα κάνουν την Κίνα να μοιάζει με εργασιακό παράδεισο... Ενδεικτικά, έχουμε ενίσχυση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επέκταση του ελαστικού 10ωρου στους 6 μήνες, -20% στους μισθούς των νέων ηλικίας έως 25 ετών και πολλά άλλα εφιαλτικά. 
Επίσης περιλαμβάνει νέα ψαλιδίσματα σε συντάξεις και επιδόματα.
Σύμφωνα με τα άρθρα του νομοσχεδίου
οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ θα κληθούν να καταβάλουν εισφορά αλληλεγγύησης για την καταπολέμηση της ανεργίας 2% κάθε μήνα κι επιπλέον 1% υπέρ του ταμείου πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων που καταβάλει το εφ΄άπαξ. Στο νομοσχέδιο επίσης προβλέπεται η περικοπή του εφ΄ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και των αποχωρούντων από τις ΔΕΚΟ κατά 15%.
Τέλος, ενώ η ανεργία αυξάνεται, το εφαρμοστικό νομοσχέδιο, προβλέπει κριτήρια, τα οποία μειώνουν τους δικαιούχους των επιδομάτων ανεργίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου