Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

H επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου επισκέφτηκαν την Παρασκευή 10/6/11 ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
 Έγινε διεξοδική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο και τους εργαζόμενους σε αυτό. Μεταξύ άλλων οι δύο βουλευτές άκουσαν από τους εργαζόμενους για τις δύσκολες μισθολογικές και εργασιακές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, για τις συνεχείς περικοπές στις αποδοχές και στα ασφαλιστικά θέματα, για την υστέρηση του Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό, ιατρικό,εργαστηριακό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό,  για την πολύχρονη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του κτηρίου του Νοσοκομείου, για την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που προκαλεί το ενδεχόμενο διοικητικής συνένωσης των Νοσοκομείων του νομού, για τη συνεχή υποβάθμιση από το κράτος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υγείας. 
 Εκτός από τους εκπροσώπους των εργαζομένων έγιναν τοποθετήσεις και από τον περιφερειακό σύμβουλο-υπεύθυνο για την υγεία Εμ. Κλώντζα, από το Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου και νέο διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ. Π.Καρατσή και από το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αλεξ. Μαυρικάκη.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού άκουσε προσεχτικά όλες τις τοποθετήσεις ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος για τη δημόσια υγεία και για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της, εξέφρασε τις προτάσεις για την ενίσχυση της, ενώ για το θέμα των συνενώσεων-συγχωνεύσεων  Νοσοκομείων ξεκαθάρισε ότι άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που χρειάζονται παρεμβάσεις, αυτές δεν πρέπει να γίνουν υπό το καθεστώς και την πίεση  του μνημονίου όπου κριτήριο είναι οι περικοπές δαπανών, αλλά με κριτήριο το τί είναι πιο λειτουργικό και ωφέλιμο προς τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου