Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 27/2/2019


Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στην οποία το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ενημέρωσε και συζήτησε τα μέλη του για τα παρακάτω θέματα:

·         Η πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών του 12/2018 και πιθανόν του 1/2019 θα γίνει στις 27/3/2019. Στη συνέχεια θα ομαλοποιηθούν οι πληρωμές. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω καθυστέρησης υπογραφής του προϋπολογισμού.
·         Τις επόμενες μέρες θα συνταθεί έγγραφο και θα διανεμηθεί στους διευθυντές και προϊστάμενους όλων των τμημάτων ώστε να γίνει μια πρώτη καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων που υπάρχουν ανά υπηρεσία. Στη συνέχεια θα προγραμματιστούν συναντήσεις με τη διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς.
·         Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση  στα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ και αφορούσαν τους Συμβασιούχους. Ο Σύλλογός μας άλλωστε έχει ζητήσει από την Διοικήτρια επίσημη θέση και απάντηση από τη ΥΠΕ. Επίσης να γίνει αύξηση του αριθμού των επικουρικών που θα έρθουν στην επομένη φάση λόγω σοβαρής υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας και ορθολογική κατανομή των θέσεων. Έπειτα συζητήθηκαν οι επόμενες κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας και η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Προτάθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας επί τη ευκαιρία των εγκαινίων της λειτουργίας του ΤΟΜΥ, στα οποία θα παραβρεθεί, και διαμαρτυρία.
·         Συζητήθηκε ο κίνδυνος διακοπής του ανθυγιεινου επιδόματος το οποίο ναι μεν πήρε παράταση 8 μήνες με νομοσχέδιο αλλά και πάλι δεν διασφαλιζόμαστε.
·         Αναφέρθηκε το πρόβλημα των αδειών των παρελθόντων χρόνων και προτάθηκε η έγγραφη αίτηση για χορήγησή τους για να είναι κατοχυρωμένο το προσωπικό ότι τη ζήτησε αλλά λόγω υπηρεσιακών αναγκών δεν δόθηκε. Όσον αφορά τα ρεπό χρεωστικά θα προγραμματιστεί συνάντηση με τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και με την Προϊσταμένη του Γραφείου Προσωπικού ώστε να αποσαφηνιστεί το θέμα.
·         Τέλος αναφέρθηκαν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με τη σύνταξη των νέων Οργανισμών όπως ο κίνδυνος κατάργησης Νοσοκομείων και οι συγχωνεύσεις Υπηρεσιών, η περικοπή Οργανικών θέσεων και η διαθεσιμότητα.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος έληξε η συνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου