Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη σημερινή συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα των επικουρικών

Γραφείο Τύπου
Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σχετικά με την προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων του λοιπού επικουρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.
Ο Ανδρέας Ξανθός ενημέρωσε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, νομοθετική ρύθμιση που θα κινείται στη λογική της ρύθμισης που έγινε στην προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Η ρύθμιση αυτή σε συνδυασμό με την ειδική μοριοδότηση που έχει προβλεφθεί για το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί ήδη στα δημόσια νοσοκομεία, θα δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να διεκδικήσουν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο μια μόνιμη θέση εργασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που λήγουν στις 31/5/2019, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες της προκήρυξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου