Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ που εγκρίθηκε από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση



Πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/1/2019 η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός που υποβλήθηκε από το απερχόμενο ΔΣ και εγκρίθηκε από τη Συνέλευση είναι ο παρακάτω:
Διοικητικός απολογισμός απερχόμενου ΔΣ 2017- 2019

Τη διετία από τον Μάρτιο  του 2017 μέχρι σήμερα το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ προσπάθησε να ανταποκριθεί στους παρακάτω σκοπούς:

Υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων
Διεκδίκηση επιστροφής των περικοπών των προηγούμενων ετών και αποτροπή νέων
Προσπάθεια για καλύτερη δυνατή λειτουργία του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ανάδειξη των προβλημάτων του και διεκδίκηση για την επίλυση τους
Σύνδεση του Νοσοκομείου και των εργαζομένων με την τοπική κοινωνία και προσπάθεια για πληρέστερη ενημέρωση της κοινωνίας για τα θέματα υγείας
Δικτύωση και επικοινωνία του συλλόγου με σωματεία εργαζομένων άλλων νοσοκομείων και άλλων χώρων
Ανάπτυξη και σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων των εργαζομένων
Διαφάνεια και δημοκρατία  στη λειτουργία του συλλόγου και των οργάνων του
Ενημέρωση των εργαζομένων για τις όποιες εργασιακές και νομοθετικές εξελίξεις

Τους σκοπούς αυτούς το ΔΣ προσπάθησε να τους επιτύχει χρησιμοποιώντας τα παρακάτω μέσα:

Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στο χώρο του Νοσοκομείου και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοίκησης. Μέσα στο 2018 έγιναν 4 επιτυχημένες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις εντός του Νοσοκομείου με ικανοποιητική συμμετοχή των συναδέλφων. Δυστυχώς δεν υπήρξαν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που τέθηκαν λόγω μη θετικής ανταπόκρισης και αρνητικής αντιμετώπισης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου οργανώθηκαν με επιτυχία δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΥΠΕ στο Ηράκλειο με πολύ καλή συμμετοχή των εργαζομένων και με θετικά αποτελέσματα. Υπήρξαν δεσμεύσεις σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (25+15) που σε μεγάλο βαθμό έχουν υλοποιηθεί και για άλλα θέματα προσωπικού και χρηματοδοτήσεων.
Συμμετοχή σε απεργίες και απεργιακές συγκεντρώσεις στο Νοσοκομείο, στον Άγιο Νικόλαο, στο Ηράκλειο και στην Αθήνα. Μάλιστα μέλη του ΔΣ που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις στην Αθήνα υπήρξαν θύματα βίαιης αντιμετώπισης και καταστολής από τις δυνάμεις ασφαλείας. Αποτελέσματα των συγκεντρώσεων και των συναντήσεων στις οποίες συμμετείχαμε ήταν οι συνεχείς παρατάσεις στους συναδέλφους επικουρικούς και στους συναδέλφους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, όπως επίσης και η αλλαγή του θεσμικού πλαίσια για τις συμβάσεις ΙΔΟΧ ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις συναδέλφων και συναδελφισσών σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξή, όπως επίσης και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη μοριοδότηση των επικουρικών σε προκηρύξεις μονίμων θέσεων.
Συναντήσεις με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, με το Δήμαρχο Αγ. Νικολάου, με το ΔΣ του συλλόγου φίλων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, με πολιτευτές, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους και άλλους φορείς. Έγιναν συναντήσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΚΕ και με Ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας. Ένα από τα αποτέλεσμα των επαφών μας υπήρξε η επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα του ΓΝΑΝ που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης και συζητήθηκε στη Βουλή στις 4/3/2018. Ακόμη αποτέλεσμα των επαφών μας με το βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Θραψανιώτη υπήρξε η συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου με τον Υπουργό Υγείας Ανδρ. Ξανθό που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018.
Οργάνωση σύσκεψης φορέων στις 24/3/2018 με θέμα τα προβλήματα του ΓΝΑΝ και των εργαζομένων.
Οργάνωση συγκέντρωσης στην Πλατεία Αγ. Νικολάου στις 19/4/2018 για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.
Αποστολή εγγράφων για τα προβλήματα και τις θέσεις των εργαζομένων  του Νοσοκομείου προς τη διοίκηση του ΓΝΑΝ, τη διοίκηση της ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς. Δυστυχώς στη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων και των εγγράφων που αποστάλθηκαν προς τη διοίκηση του ΓΝΑΝ δεν υπήρξε καμιά απάντηση ή ανταπόκριση.
Έκδοση ανακοινώσεων και αφισών, συνεντεύξεις σε τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης. Το πρόβλημα υποστελέχωσης και κτιριακής κατάστασης  του ΓΝΑΝ μέσω των προσπαθειών του συλλόγου προβλήθηκε από Πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΪ, STAR) και πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες (ΤΑ ΝΕΑ, Εφημερίδα των συντακτών) ασκώντας πίεση στην κεντρική εξουσία, πίεση που έχει φέρει κάποια αποτελέσματα (βελτιώσεις κτιριακών και άλλων υποδομών, αύξηση χρηματοδοτήσεων προσλήψεις επικουρικού προσωπικού)
Διοργάνωση μίας εκδήλωσης για το θεσμικό ρόλο των νοσηλευτών στο ΕΣΥ και μίας εκδήλωσης για το κίνδυνο περικοπής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και για το αίτημα ένταξης στα ΒΑΕ.
Συμμετοχή σε συναντήσεις σωματείων και φορέων, τόσο στον Άγιο Νικόλαο και στο νομό Λασιθίου, όσο και στο Ηράκλειο και στην Αθήνα.
Λειτουργία του ιστολογίου του συλλόγου με καθημερινές ανανεώσεις και  αναρτήσεις για όλα τα θέματα και τις εξελίξεις που ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους και αποστολή σχετικών ενημερωτικών mail.
Διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων για τα παιδιά των εργαζομένων (Χριστούγεννα)και για τους ίδιους τους εργαζόμενους (απόκριες) και προσφορά εορταστικών συμβολικών δώρων (λαμπάδες, γούρια). Έκδοση κάρτας μελών του συλλόγου με εκπτώσεις από διάφορες επιχειρήσεις.
Δημοσίευση στο διαδίκτυο των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ του συλλόγου.
Οργάνωση μαζικής δικαστικής προσφυγής για τη διεκδίκηση των αναδρομικών δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας χωρίς υποχρέωση καταβολής προκαταβολής από τους προσφεύγοντες.
Διεξαγωγή τακτικών και έκτακτων γενικών συνελεύσεων των μελών του συλλόγου με ικανοποιητική συμμετοχή των εργαζομένων, Μέσα στο 2018 έγιναν δύο γενικές συνελεύσεις με τη νόμιμη απαρτία (10/5 και 12/10). Μάλιστα στη γενική συνέλευση στις 10/5/18 υπήρξε η μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει υπάρξει τα τελευταία 20 χρόνια σε γεν. συνέλευση του συλλόγου. Eπίσης στις 12/6/2018 πραγματοποιήθηκε μυστική ψηφοφορία για τη συμμετοχή ή όχι του συλλόγου στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Στις παραπάνω προσπάθειες του ΔΣ συνέδραμαν και βοήθησαν όλα τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ, ανάλογα πάντα και με τις τρέχουσες εργασιακές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, ενώ υπήρξαν 3 παραιτήσεις - αποχωρήσεις  μελών του ΔΣ για διαφορετικούς λόγους. Η χρήση συνδικαλιστικών αδειών ήταν πολύ περιορισμένη για να μην επιβαρύνονται οι υπόλοιποι συνάδελφοι και έγινε  μόνο ελάχιστες φορές που υπήρχε προγραμματισμένη υποχρέωση του ΔΣ. Σε αρκετές από  τις ενέργειες του απερχόμενου ΔΣ υπήρξε βοήθεια και από μέλη του συλλόγου που δεν συμμετείχαν στο ΔΣ και τους ευχαριστούμε θερμά. Τη διετία αυτή καταγράφηκε μια αξιομνημόνευτη ενότητα μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων των μελών του συλλόγου, ενότητα που είχε θετική επίπτωση στις δράσεις που οργάνωσε το ΔΣ και υπήρξαν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

Οικονομικός Απολογισμός 17/3/2017 – 7/1/2018:
Ταμειακό Υπόλοιπο 17/3/2017: 6.159,22 Ε

17/3/2017 – 31/12/2017
Έσοδα: 8.857,43
Έξοδα:  10.129,62

1/1/2018- 31/12/2018
Έσοδα: 9.729,19
Έξοδα: 11.167,16

1/1/2019 – 7/1/2019
Έσοδα 2362,88
Έξοδα 0
ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 7/1/2019: 7.072,10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου