Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Συνάντηση του ΔΣ με τον πολιτευτή των ΑΝ. ΕΛ. Γ. Αϊβαλιωτη

Συνάντηση με τον πολιτευτή  Λασιθίου και περιφερειάρχη Κρήτης της Γραμματείας Αλληλεγγύης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργο Αιβαλιώτη είχε το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων  Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου την Τρίτη 3/7/2018 στο γραφείο στου συλλόγου στο ΓΝΑΝ.


Το ΔΣ των συλλόγου ενημέρωσε τον Γ. Αϊβαλιώτη για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και οι εργαζόμενοι σε αυτό, με κύριο την ελλιπή στελέχωση αφού το ΓΝΑΝ θεωρείται ως ένα από τα πιο υποστελεχωμένα νοσοκομεία της χώρας, κάτι που επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο υπουργός υγείας στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Ακόμη το ΔΣ ενημέρωσε το Γ. ΑΙβαλιώτη για τις κινητοποιήσεις για τη στήριξη του ΓΝΑΝ που έχουν γίνει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία, όπως επίσης και για προβλήματα σχετικά με το κτιριακό, τον εξοπλισμό, τη μεγάλη καθυστέρηση σε έργα όπως η μεταφορά της ΜΤΝ και η αποκατάσταση του κλιματισμού και  σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ ζητήθηκε η βοήθεια του για την προώθηση της στελέχωσης του Νοσοκομείου και για τη επίλυση των κύριων προβλημάτων. 

Έγινε επίσης αναφορά στις ελαστικές σχέσεις εργασίας  στο χώρο της υγείας, στην εργασιακή ανασφάλεια των συναδέλφων και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα Νοσοκομεία.


Από την πλευρά του ο Γ. Αίβαλιώτης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η πολύπλευρη δράση του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου που συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ακόμη ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να συμβάλει και αυτός από την πλευρά του θετικά στην προσπάθεια που γίνεται από το σύλλογο και κοινωνικούς φορείς για τη στήριξη του ΓΝΑΝ, έχοντας επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες τόσο του χώρου της υγείας, όσο και του τουρισμού, αφού  η σωστή και πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Στο Γ. Αϊβαλιώτη  δόθηκε πολυσέλιδο υπόμνημα  του συλλόγου με τα κύρια προβλήματα και  προτάσεις και αιτήματα για την επίλυσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου