Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 11πμ – 3μμ

ΑΘΗΝΑ 29/6/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 484

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 
24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 11πμ – 3μμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας

Ψήφισαν Αιφνιδιαστικά Νόμο με τον οποίο
• απολύεται όλο το Συμβασιούχο Προσωπικό παρά τις δεσμεύσεις και τους παλικαρισμούς Πολάκη.
• παρατείνεται πέντε μήνες η ομηρία τους και μάλιστα με διακοπή και νέες συμβάσεις διακόπτοντας έτσι τα δικαιώματα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
• Χωρίς πριμοδότηση ούτε ενός μορίου ο διαγωνισμός για το συμβασιούχο Προσωπικό.
Ομηρία έως τις Εθνικές Εκλογές και μετά ΑΠΟΛΥΣΗ

Ο Αν. Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει με το επαγγελματικό μέλλον των 12.000 συναδέλφων που εργάζονται στις Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με ελαστικές μορφές απασχόλησης αδιαφορώντας για την λειτουργία των Νοσοκομείων.
Από τους λεονταρισμούς κατά των δικαστών που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα κατά την συνάντησή μας, φθάσαμε σήμερα στην πλήρη συμμόρφωση στις υποδείξεις των δικαστών και μάλιστα με στρεβλό, δόλιο τρόπο που οδηγεί σε απόλυση όλων.
Ο Αν. Υπουργός Υγείας παρά τις δεσμεύσεις παρατείνει την αγωνία των συμβασιούχων για πέντε μήνες και μετά τους απολύει και βέβαια υπό την αίρεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δεχθεί την εν λόγω διάταξη και να εγκρίνει τη μισθοδοσία.
Οι Δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ζήτησαν την απόλυση του συμβασιούχου προσωπικού, αλλά έκριναν ότι με βάση το Σύνταγμα δεν μπορούν να εργάζονται με συνεχείς ανανεωμένες συμβάσεις πέραν του 24μήνου αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο Αν. Υπουργός Υγείας αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου του επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού με ταυτόχρονη σύσταση οργανικών θέσεων όπου δεν υπάρχουν τους ΑΠΟΛΥΕΙ ΟΛΟΥΣ.

Με διάταξη που ψήφισε στη Βουλή στο νόμο του Υπουργείου Ναυτιλίας με τίτλο «Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ.Ι.) και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 16, λύονται οι συμβάσεις του Επικουρικού Προσωπικού πλην γιατρών και συνάπτονται νέες συμβάσεις από τους φορείς έως 31-5-2019. Πέντε μήνες παραπάνω αφού οι ισχύουσες συμβάσεις ήταν έως 31.12.2018. Ο Νόμος προβλέπει διαγωνιστική διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί έως 30/10/2018 για τις θέσεις που υπηρετούσε το Επικουρικό Προσωπικό.
Ο διαγωνισμός διενεργείται από το ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/1994 (Α’ 28).

Η Κυβέρνηση απολύει το Επικουρικό Προσωπικό που εργάζεται σήμερα από την ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου και μάλιστα αναδρομικά από την κοινοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επαναπροσλαμβάνεται πάλι από τους φορείς με σύμβαση το αργότερο έως 31/5/2019 (καταληκτική ημερομηνία), για να μην εγείρονται δικαιώματα μονιμοποίησης λόγω της απασχόλησης άνω του 24μήνου αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα αντικατασταθούν από άλλους που θα προσληφθούν από το διαγωνισμό.
Όταν στη συνάντηση την περασμένη εβδομάδα διατυπώσαμε τη θέση μας για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ο κος Πολάκης και ο κος Ξάνθος, αντέτειναν τη θεσμοθέτηση αυξημένης μοριοδότησης στο διαγωνισμό που θα ακολουθήσει, για να έχουν προβάδισμα οι υπηρετούντες.
Τίποτα από όλα αυτά.
Η Διάταξη προβλέπει διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ με το ν. 2190/94 χωρίς καμία επιπλέον μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στις ίδιες θέσεις . Ούτε καν το μοντέλο των συμβασιούχων των Δήμων που κατ’ επανάληψη δεσμεύτηκαν ότι θα θεσμοθετήσουν αν και η ΠΟΕΔΗΝ το απορρίπτει κατηγορηματικά, καθ’ ότι στους ΟΤΑ που χρησιμοποιήθηκε οδήγησε σε απολύσεις σχεδόν όλων των συμβασιούχων και τώρα βρίσκονται με σκηνές στη πλατεία Κλαυθμώνος. 
Στο Νόμο 4479/2017 άρθρο 24 που αφορούσε τους συμβασιούχους των ΟΤΑ προέβλεπε Ως προς το σύνολο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού που πραγματοποιούνται με την ειδική διαδικασία της παραγράφου αυτής, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση Β΄ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28), εφόσον έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας Ο.Τ.Α. ή νομικών προσώπων αυτών, βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι δεν εφαρμόζονται τα ανώτατα όρια ηλικίας που προβλέπονται σε Υπουργική Απόφαση.
Στα Νοσοκομεία τίποτα!!!
Καμία ειδική πρόβλεψη που να οδηγεί στη μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου χρόνου.
Στην διάταξη του άρθρου 16 του εν λόγω νόμου δεν αναφέρεται κουβέντα για το πρώην εργολαβικό προσωπικό που βρίσκεται στον αέρα, καθ’ ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αθροίζει στο 24μηνο απασχόλησης τις Συμβάσεις Έργου και εργασίας. Μάλιστα σε πολλά Νοσοκομεία έχουν πολλούς μήνες απλήρωτοι οι συνάδελφοι πρώην εργολαβικό προσωπικό (πχ Άρτα κ.α.).
Παρ’ ότι ο Αν. Υπουργός Υγείας μας είπε ότι θα περάσει και εκατό νόμους για το πρώην εργολαβικό προσωπικό εάν χρειαστεί κατάπιε τη γλώσσα του για επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση και του πρώην εργολαβικού προσωπικού.
Για το Επικουρικό ιατρικό προσωπικό ο νόμος κουβέντα. Ο Νόμος οδηγεί σε άμεση διακοπή των συμβάσεων και ΑΠΟΛΥΣΗ.
ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
Η κυβέρνηση επιδιώκει την παράταση της ομηρίας έως τις Εθνικές Εκλογές, αφαιρώντας ταυτόχρονα δικαιώματα διακόπτοντας τις τωρινές συμβάσεις που παρατείνει τη συνεχή εργασία πέραν του 24μήνου..
Δεν θα τους περάσει.
Την Τρίτη 3/7/2018 προκηρύσσουμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Περιφέρεια και για ην Αττική 4ωρη Στάση Εργασίας 11πμ – 3μμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Τα Περιφερειακά Νοσοκομεία θα οργανώσουν Συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου