Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Δύο αναπηρικά καροτσάκια από τις «Υφάντρες της Ελούντας» στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Δύο αναπηρικά καροτσάκια μεταφοράς δώρισαν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου οι «Υφάντρες της Ελούντας», θέλοντας να στηρίξουν το έργο του ιδρύματος.

Τα δύο καροτσάκια θα χρησιμοποιούνται από τους τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου και τους συνοδούς για την μεταφορά ασθενών εντός του Νοσοκομείου κι όσο κι αν σε άλλες εποχές το δώρο αυτό θα ήταν περιττό – αφού θα ήταν ευχερέστερη η αγορά του από το Ίδρυμα – στις μέρες αυτές το δώρο καθίσταται πραγματικά πολύτιμο… Όχι μόνο για τη συμβολική αξία που έχει μια πράξη αλληλεγγύης, αλλά και διότι λύνει το πραγματικό πρόβλημα που είναι η αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων μεταφορικών καροτσιών του νοσοκομείου. Διαδικασία όχι μόνο γραφειοκρατικά δύσκολη, αλλά και πρακτικά λόγω των μειωμένων προϋπολογισμών που ορίζουν άλλες προτεραιότητες.

Αφορμή για την ενέργεια αυτή στάθηκε το ερέθισμα που είχε μέλος της ομάδας, από εμπειρία συγγενικού προσώπου του στο Νοσοκομείο. «Είδα τη μητέρα μου που έρχεται συχνά και πρέπει να χρησιμοποιεί τέτοιο καροτσάκι και σκεφτήκαμε πως θα ήταν χρήσιμο δώρο», τονίζει το μέλος της ομάδας Κατερίνα Λεμπιδάκη, που έκανε την πρόταση και τα 17 μέλη υλοποίησαν με μεθοδικό και αποτελεσματικό τρόπο. Οργάνωσαν ένα παζάρι τα Χριστούγεννα, συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν τα δύο καρότσια, τα οποία πρόσφεραν χθες στο Νοσοκομείο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου