Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τη διοικήτρια στις 18/1/2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τη διοικήτρια στις 18/1/2017

To μεσημέρι της Τετάρτης 18/1/2017 πραγατοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας του ΔΣ του Συλλόγου (Γ. Μανουσάκης, Κ. Κοκολάκης, Αλ. Παρασκευάκη) με τη διοικήτρια του οσοκομείου κα. Σπινθούρη.
Τα θεματα που θέσαμε στη συνάντηση ήταν τα παρακάτω:

1)Θέσαμε το πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου οδηγού για το Νοσοκομείο και την αναστάτωση που δημιουργείται λόγω της εκ περιτροπής οδήγησης από μερικούς συναδέλφους που έχουν δηλώσει τα διπλώματα τους στην Περιφέρεια. Προτέιναμε να ενισχυθεί με εναν εργαζόμενο το τηλ. Κέντρο ώστε να μπορεί κάποιος να αναλαμβάνει ημερησίως αποκλειστικά το έργο του οδηγού,κάτι που το έχουμε ζητήσει και με γραπτή μας παρέμβαση στο πρόσφατο παρελθόν. Επειδή για την παρέμβαση μας αυτή συκοφαντηθήκαμε από κάποιον συνάδελφο -ισσα ότι το κάνουμε για να “βολέψουμε” κάποιο μέλος του ΔΣ του συλλόγου, αναφέρουμε ότι τις ημέρες μετά τη συνάντηση με τη διοικήτρια δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα γιατί λόγω ολιγοήμερης άδειας συναδέλφου που ασκεί παράλληλα και καθήκοντα οδηγού δεν υπήρχε κανείς να διεκπεραιώσει τα απαραίτητα δρομολόγια και δόθηκε προσωρινή λύση με προϊστάμενο τμηματος να εκτελεί καθήκοντα οδηγού. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και προέκυψε μετά τη διαθεσιμότητα του μοναδικού οδηγού του Νοσοκομείου που μετατάχθηκε στο ΕΚΑΒ. Γι΄αυτό ζητάμε να υπάρξει λύση, όπως διαχρονικά ζητούμε να δίδονται λύσεις για όλα τα τμήματα που αντιμετώπιζαν ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα στελέχωσης.

2)Θέσαμε το θέμα της ανάθεσης σε νοσηλευτικό προσωπικό της συνταγογράφησης φαρμάκων, της σύνταξης παραπεμπτικών για παρακλινικές εξετάσεις και της συμπλήρωσης εισητηρίων – εξητηρίων, κάτι που είναι παράνομο και συμβαίνει σε κάποιες κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου. Ζητήσαμε να υπάρξει σχετικό έγγραφο από τη διοικήτρια προς τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που να ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για καθήκοντα ιατρών που απαγορεύεται να εκτελούνται από άλλους.

3)Θέσαμε το θέμα της ακαταλληλότητας των ιατρείων επειγόντων στο νέο χώρο του ισογείου που μεταφέρθηκαν μετά τη βλάβη στο σωλήνα κλιματιστικού του 1ου ορόφου και ζητήσαμε να επανεξεταστεί η υπάρχουσα απόφαση της διοικήσης.

4)Θέσαμε το θέμα της μη ύπαρξης προϊσταμένων σε κάποια τμήματα του νοσοκομείου εδώ και πολλούς μήνες και ζητήσαμε να γίνουν τοποθετήσεις αναπληρωτών προϊσταμένων όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

5)Θέσαμε το πρόβλημα της μη ύπαρξης επαρκών χώρων στάθμευσης για το προσωπικό του νοσοκομείου και τονίσαμε ότι δεν θα δεχθούμε καμιά διευθέτηση (πχ πόρτα με τηλεχειρισμό) για το μικρό χώρο στάθμευσης πίσω από την παιδιατρική που θα δίνει δικαίωμα στάθμευσης μόνο σε κάποιους εργαζόμενους και θα αποκλείει τους υπόλοιπους. Διατυπώσαμε την άποψη ότι στο συγκεκριμένο χώρο σταθμεύουν μόνο εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και όχι εξωνοσοκομειακοί οδηγοί και δεν χρειάζεται να γίνει κάποια αλλαγή εκεί. Ακόμη είπαμε ότι κακώς κλείστηκαν 3 θέσεις στάθμευσης έξω από τα νέα ΤΕΠ και ζητήσαμε να γίνουν ενέργειες ώστε να ανοίξουν ξανά.

6)Θέσαμε το πρόβλημα με τα κενά στα προγράμματα εφημεριών ιατρών που παρουσιάστηκαν από αυτό το μήνα λόγω της αποχώρησης κάποιων ιατρών (ορθοπεδική, αναισθησιολογικό, παθολογική) και ζητήσαμε να γίνουν ενέργειες ώστε να καλυφθούν. Αναφερθήκαμε και στο θέμα της μη ύπαρξης πλέον οδοντιάτρου στο Νοσοκομείο λογω της συνταξιοδότησης του μοναδικού μέχρι σήμερα και ζητήσαμε να βρεθεί άμεσα λύση.

7)Θέσαμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα τμήματα του νοσηλευτικού προσωπικού, αφού οι νέες προσλήψεις που έχουν έρθει στο Νοσοκομείο είναι λιγότερες από αυτούς που έχουν αποχωρήσει, μεταταχθεί ή μετακινηθεί. Τα εβδομαδιαία προγράμματα εργασίας του προσωπικού (λόγω και των ιώσεων – γρίππης που προκαλούν αναρρωτικές) είναι σε κάποιες περιπτώσεις εξαντλητικά, και γι΄αυτό ζητήσαμε να γίνουν ενέργειες για περεταίρω προσλήψεις και για ορθολογικότερη κατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού.

8)Θέσαμε το θέμα ότι το ετήσιο κονδύλιο για τις υπερωρίες, νυχτερινά αργίες για το Νοσοκομείο μας που εγκρίθηκε από τη Διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης κα. Μαυρομμάτη για το 2017 είναι κατά 32.000 (10%) λιγότερο από αυτό του 2016 (268.000 ευρώ το 2017 έναντι 300.000 το 2016) παρά το γεγονός ότι το συνολικό κονδύλιο για τη ΔΥΠΕ Κρήτης αυξήθηκε κατά 9%. Ζητήσαμε να υπάρξει αύξηση – επαναφορά του ωρομισθίου όπως ήταν πριν την περικοπή 20% τον Νοέμβριο του 2015 (όπως μας είχε υποσχεθεί ο Πολάκης όταν ήρθε στο Νοσοκομείο μας τον Ιούνιο του 2016) και παράλληλα ζητήσαμε να υπάρξει αίτημα προς της ΔΥΠΕ από το Νοσοκομείο για αύξηση του κονδυλίου. Επίσης το κονδύλι για τις εφημερίες είναι σχεδόν ίδιο με το περσινό (αυξημένο κατά 1%) με αποτέλεσμα να μην επαρκεί και να υπάρχει ξανά ο κίνδυνος για οριζόντιες περικοπές. Ζητήσαμε να υπάρξει αίτημα προς τη ΔΥΠΕ από το Νοσοκομείο για αύξηση του κονδυλίου του εφημεριών.

Εκτός από τα παραπάνω θέματα, είχαμε και άλλα να θέσουμε προς τη διοικήτρια, όμως δεν υπήρχε χρονική δυνατότητα και γι΄αυτό θα τεθούν σε επόμενη συνάντηση.

Η διοικήτρια από την πλευρά της άκουσε τα θέματα (τα περισσότερα από τα οποία τα έχουμε θέσει και γραπτά με σχετικά μας έγγραφα) και ανέφερε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα και την σκοπιμότητα υλοποίησης των αιτημάτων που υποβάλαμε.



ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου