Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2026

Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

 
Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα που δίνουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες σε όλη τη χώρα. Μαζί τους είναι οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός. Τα δεκάδες μπλόκα τους έχουν γίνει πανίσχυρα κάστρα αγώνα, ανοίγουν δρόμους για να δυναμώσει η πάλη για το δίκιο και την επιβίωση των ανθρώπων του μόχθου.

Οι αγρότες στενάζουν στα χωράφια, οι εργαζόμενοι μπροστά από τα ράφια. Πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Οι αγρότες παλεύουν για να κρατήσουν το βιός τους, να μείνουν στη γη τους, να μπορούν να παράγουν φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για τον λαό, να μη ξεκληρίζονται με εργαλείο την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια δίνονται για εξοπλισμούς, εφοπλιστές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για τις ανάγκες των αγροτών και του λαού «δεν υπάρχουν χρήματα». Είναι η ίδια πολιτική που εξοντώνει τους αγρότες, που γεννά την ακρίβεια, τους μισθούς πείνας και το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον αγώνα με παραπληροφόρηση, ψέματα και προσχηματικούς «διαλόγους», καθώς και την καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού. Η τρομοκράτηση με αγροτοδικεία, κλητεύσεις και καταστολή δεν θα περάσει. Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα κάμψει τον αγώνα. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να δεσμευτεί και να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων και συγκεκριμένων αιτημάτων των αγροτών.

Δηλώνουμε ότι θα δυναμώσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ο κοινός αγώνας εργαζομένων, αγροτών και λαϊκών στρωμάτων μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξει δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου