Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025

Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τη διοικήτρια στις 30/5/25


Αριθμός Πρωτ.:  43/2025                                                                9/6/2025  

Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τη διοικήτρια στις 30/5/25

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 στις 30/5/25 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ με τη   διοικήτρια του νοσοκομείου κα. Ευ. Φανουράκη.  Τα θέματα προς συζήτηση που θέσαμε ήταν:

Το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης στο τμήμα καθαριότητας του ΓΝΑΝ. Επισημάναμε ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και άλλο το τελευταίο διάστημα και  ότι υπάρχουν συνεχώς παραιτήσεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην παίρνουν άδειες και ρεπό οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες και να μην εκτελείται σωστά το έργο της καθαριότητας στο νοσοκομείο. Ζητήσαμε να υπάρξει ενίσχυση με προσωπικό και να διερευνηθεί εκ νέου η μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων ΣΟΧ που έχουν απομείνει από εξάωρες σε οκτάωρες.

Η πορεία προσλήψεων επικουρικού λοιπού (νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού και υποστηρικτικού) και ιατρικού  προσωπικού.  Επισημάναμε ότι από τις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού, όπως γίνονται το νοσοκομείο χάνει εργαζόμενους αντί να ενισχύεται. Ακόμη επισημάναμε ότι παρά τις υποσχέσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και από το διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Παπαβασιλείου, δεν έχει εγκριθεί ακόμη καμία πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για το ΓΝΑΝ ενώ έχουν εγκριθεί για τα νοσοκομεία των άλλων νομών της Κρήτης. Στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη επικουρικού λοιπού προσωπικού εδώ και τρία χρόνια. Οι υπηρετούντες στο ΓΝΑΝ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μειωθεί κατά 28 εργαζόμενους. Ζητήσαμε να ασκηθούν πιέσεις ώστε να υπάρξουν εγκρίσεις για προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και να μην υπάρξει περεταίρω αποδυνάμωση του νοσοκομείου.

 Η ανάγκη σεβασμού προς τους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους. Επισημάναμε ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πιέζονται από την έλλειψη προσωπικού και  δεν δίνονται άδειες και ρεπό στην ώρα τους, Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς τους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από το σύνολο της ιεραρχίας στο νοσοκομείο.

Η ανάγκη να υπάρξει χρηματοδότηση για τη μελέτη στατικής επάρκειας και να ξεκολλήσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης της παλαιάς πτέρυγας.   Αναφέραμε ότι η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή επαναφέρει στη συζήτηση το θέμα της ανάγκης χρηματοδότησης για τη μελέτη στατικής επάρκειας, που είναι σε αναμονή από το 2017, ενώ και οι παρεμβάσεις που πρότεινε η μελέτη Καρύδη το 2002 δεν έγιναν ποτέ. Ακόμη το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης της παλαιάς πτέρυγας του ΓΝΑΝ (περιλαμβάνει αλλαγή κουφωμάτων, κλιματιστικών, μόνωση) που έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το 2021 δεν έχει προχωρήσει καθόλου, ενώ αντίστοιχα έργα σε άλλα νοσοκομεία έχουν προχωρήσει. Ζητήσαμε να υπάρξουν παρεμβάσεις γι’ αυτά τα 2 σημαντικά θέματα

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, διήρκησε αρκετή ώρα και αναμένουμε από την πλευρά της διοίκησης ανταπόκριση στα θέματα που θέσαμε.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου