Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: η λύση είναι μία - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην υγεία με νομοθετική ρύθμιση


 ΑΘΗΝΑ 08/02/2022

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5650


ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Κατατέθηκε στη Βουλή Νομοσχέδιο με το οποίο παρατείνονται οι συμβάσεις των Επικουρικών Υγειονομικών έως τέλος του έτους και ταυτόχρονα μοριοδοτούνται στον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των 4.000 μονίμων θέσεων με 20 μόρια για το χρονικό διάστημα της πανδημίας (για δύο χρόνια).

Για τους συμβασιούχους επικουρικούς που εργάζονται στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες το νομοσχέδιο, προβλέπει ότι η μοριοδότηση είναι 10 μόρια για δύο χρόνια. Μεγαλύτερη κοροϊδία και ομηρία δεν μπορούσε να υπάρξει για τους συμβασιούχους των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ που έχουν ριχθεί στη μάχη του Υγειονομικού πολέμου και για δύο χρόνια όλοι μαζί μόνιμοι και συμβασιούχοι δεν έχουμε «σηκώσει κεφάλι».

16.000 είναι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και θα λάβουν μέρος σε ένα διαγωνισμό που προβλέπει 4.000 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων. Μάλιστα δεν προβλέπεται καμία θέση ΥΕ αν και υπηρετούν πάνω από 5.000 (τραυματιοφορείς, διοικητικούς, τεχνικούς κλπ). Η μοριοδότηση όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την εργασία στους συμβασιούχους, την επιτυχία στο διαγωνισμό, αλλά τους οδηγεί με βεβαιότητα στην απόλυσή τους.

Ξεκάθαρα δίδεται προβάδισμα στους υποψηφίους που εργάζονται επί χρόνια σε ιδιωτικές Μονάδες Υγείας.

Υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας θα λάβουν 480 μόρια από την προϋπηρεσία.

Υγειονομικοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δεν συμμετείχαν καθόλου στην πανδημία λαμβάνουν 588 μόρια. Υγειονομικοί που εργάζονται στον Ιδιωτικό τομέα και «υποτίθεται» συνέβαλαν στην πανδημία (στην πραγματικότητα καθόλου) λαμβάνουν 910 μόρια!!!!!!!

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτη φορά λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση συμβασιούχοι του Ιδιωτικού Τομέα που στην πανδημία ήταν θεατές.

Τη μοριοδότηση δικαιούνται ακόμη και οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα που υποτίθεται ότι επιτάχθηκαν χωρίς να νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού. Η Νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης ουσιαστικά οδηγεί σε απόλυση τους συμβασιούχους μετά το τέλος των όποιων παρατάσεων συμβάσεων.

Για τους συμβασιούχους των Κέντρων Υγείας τα 72 μόρια (24χ3) επιπλέον που χορηγούνται για την πληθώρα περιστατικών κορωνοϊού που αντιμετώπιζαν είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία.

Επικαλούνται την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που θέτει φραγμούς στην αυξημένη μοριοδότηση.

Καλούμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει την διάταξη.

• Να χορηγήσει τουλάχιστον 20 μόρια για 48 μήνες σε όλους τους συμβασιούχους των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ΕΚΑΒ όπως στις προηγούμενες προκηρύξεις.

• Να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από την αυξημένη μοριοδότηση και να περιοριστεί στα 7 μόρια κατά μήνα.

• Να υπάρξει προκήρυξη όλων των θέσεων των επικουρικών με σύσταση νέων θέσεων όπου χρειάζεται και όχι με κατάργηση οργανικών θέσεων άλλων ειδικοτήτων.

• Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των καθαριστριών, τραπεζοκόμων, φυλάκων (ΣΟΧ)και να μην επιστρέψει ο εργασιακός μεσαίωνας.

• Να μην απολυθεί ούτε ένας Συμβασιούχος.

ΟΧΙ στη συνέχιση της κοροϊδίας και της ΟΜΗΡΙΑΣ.

Η λύση είναι μία.

Έχουμε Υγειονομικό πόλεμο. Οι συνάδελφοι παλεύουν στην πρώτη γραμμή καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δικαιούνται την μονιμοποίησή τους με νομοθετική ρύθμιση.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου