Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Ενημέρωση για τη συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου με τον Υπουργό Ναυτιλίας και βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη



Συνάδελφοι - ισσες, την  Κυριακή 6/2/22 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ με τον Υπουργό Ναυτιλίας και βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη.  

 Στη συνάντηση θέσαμε το θέμα των ελλείψεων και των κενών σε ιατρικό προσωπικό σε κρίσιμες ειδικότητες όπως η ακτινολογία, η καρδιολογία, το ΤΕΠ και η ΜΕΘ και   το θέμα ανάγκης άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου με επικουρικό προσωπικό δωδεκάμηνων ή 24μηνων συμβάσεων τόσο στη νοσηλευτική υπηρεσία, όσο και στη διοικητική, στις υποστηρικτικές υπηρεσίες, στην τεχνική και στο παραϊατρικό.

 Για τις μόνιμες προσλήψεις θέσαμε το θέμα ότι για την προκήρυξη των 4.900  δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει  η κατανομή των θέσεων και ζητήσαμε η κατανομή των μόνιμων θέσεων που θα προκηρυχθούν ανά Νοσοκομείο στην 7η ΥΠΕ να γίνει ανάλογα με τα ποσοστά των οργανικών κενών (όπως έγινε στην 6Κ/2020) και όχι ανάλογα με τις κλίνες (όπως γινόταν παλαιότερα).

Για το θέμα των αναστολών εργασίας επισημάναμε ότι πλέον είναι εντελώς παράλογες αφού εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μεταδίδουν το ίδιο με τη νέα μετάλλαξη και δεν υφίσταται επιπλέον κίνδυνος για τους ασθενείς από την επαφή με τους ανεμβολιαστους υγειονομικούς, και ζητήσαμε να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους και να μην απολυθεί κανεις.

Θέσαμε το θέμα των συναδέλφων με ΣΟΧ σε εστίαση,  καθαριότητα και φύλαξη που λήγουν οι συμβάσεις τους 31/3/22 και ζητήσαμε  να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορεί να γίνει νέα προκήρυξη για ΣΟΧ, να υπάρξει παράταση έως τέλος του έτους  και να μην επανέλθουν οι εργολάβοι. 

Ακόμη θέσαμε το θέμα της ανάγκης ο τρόπος διοίκησης του νοσοκομείου να είναι ήρεμος, δίκαιος, λειτουργικός και με πνεύμα καλής συνεργασίας με όλους  έτσι ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο κ. Πλακιωτάκης άκουσε με προσοχή όσα θέματα θέσαμε, κράτησε σημειώσεις και ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να παρέμβει σε κάποια από αυτά.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου