Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Επιστολή σχετικά με τα προβλήματα στο τμήμα Γραμματείας Ε.Ι. και στο Γραφείο Κίνησης του ΓΝΑΝ


Επιστολή σχετικά με τα προβλήματα στο τμήμα Γραμματείας Ε.Ι. και στο Γραφείο Κίνησης του ΓΝΑΝ απέστειλε προς το  Διοικητή διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου. Εμμ. Ανδρεαδάκη το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

"Κύριε διοικητά, 

 εδώ και αρκετούς μήνες, από την έναρξη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου,  έχει ανατεθεί το έργο της φύλαξης της δυτικής πύλης του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου με επιπλέον βάρδιες στο διοικητικό προσωπικό του Γραφείου Κίνησης και της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων, το οποίο δεν αποτελεί αδειοδοτημένο προσωπικό φύλαξης.

 Πρέπει να σημειωθεί ότι στο διοικητικό προσωπικό αυτών των δύο τμημάτων έχουν ανατεθεί πολλές επιπλέον βάρδιες και στα εμβολιαστικά κέντρα, όπου έχουν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά τη διοικητική λειτουργία τους. Το τελευταίο διάστημα, μετά τις αναστολές εργασίας (την 1/9/2021) έχει μειωθεί κατά 4 άτομα το προσωπικό των δύο τμημάτων (Γραμματεία εξωτερικών Ιατρείων, Γραφείο Κίνησης), ενώ με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις μειώνεται κατά 3 ακόμα άτομα. Αποτέλεσμα αυτής της υποστελέχωσης είναι να μην εκτελούνται πολλές από τις εργασίες των τμημάτων αυτών (δεν έχει κοπεί  ούτε ένα τιμολόγιο εσόδων το μήνα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο), αλλά και να μην εφαρμόζεται η εργασιακή νομοθεσία στη χορήγηση των ημερών ανάπαυσης (ρεπό) του προσωπικού των τμημάτων αυτών.

Η πρόταση για εξοικονόμηση προσωπικού με χωροταξική συνένωση των δύο τμημάτων έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν και όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα αλλά δημιούργησε περισσότερα. Στη δεδομένη φάση μάλιστα με την παράλληλη απασχόληση προσωπικού των δύο τμημάτων στο εμβολιαστικό και στη θύρα, η χωροταξική συνένωση του γραφείου κίνησης με τη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων δεν έχει τίποτα να προσφέρει επιπλέον.

Για τους παραπάνω λόγους  ζητάμε:

---να ενημερωθεί γραπτώς η πολιτική ηγεσία της ΔΥΠΕ και του υπουργείου υγείας για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις αναστολές εργασίας ώστε να γίνει με σωστούς όρους η επαναξιολόγηση του μέτρου, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο (στην παράγραφο 8 του άρθρου 206 του νόμου  4820/2021  αναφέρεται "η εφαρμογή του παρόντος άρθρου επαναξιολογείται έως τις 31.10.2021")                                                                                                                

 ---να ενισχυθούν τα δύο τμήματα (Γραμματεία εξωτερικών Ιατρείων, Γραφείο Κίνησης)  με προσωπικό, μόνιμο ή επικουρικό και να μη γίνει χωροταξική συνένωση των δύο τμημάτων                                                       

---- να προσληφθεί άμεσα επικουρικό προσωπικό για τη φύλαξη της δυτικής θύρας και σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει αυτό, να κλείσει η δυτική θύρα και να λειτουργεί ως είσοδος μόνο η Βόρεια θύρα (ΤΕΠ)".

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου