Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ενημέρωση σχετικά με την αρνητική πορεία αποπληρωμής των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Συνάδελφοι. δυστυχώς είναι αρνητικά τα νέα που έχουμε για την αποπληρωμή των πρόσθετων αμοιβών από το μήνα Γενάρη και μετά, με αποτέλεσμα να αποκλείεται να πληρωθούμε τις πρόσθετες αμοιβές  στις 27/7  και να είναι αμφίβολο το αν θα τις πληρωθούμε  στις 10/8 ή 13/8. 
Πιο συγκεκριμένα:

Η διαδικασία τροποποίησης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου καθυστερεί γιατί -παρότι εστάλη στο υπουργείο υγείας για έγκριση- το υπουργείο την επέστρεψε και ζήτησε αλλαγές οι οποίες θα γίνουν την εβδομάδα που έρχεται και θα ξανασταλεί  στο Υπουργείο. Αν έχουμε την έγκριση την εβδομάδα που έρχεται ή την επόμενη, τότε υπάρχει μεγάλη περίπτωση να πληρωθούμε τις πρόσθετες αμοιβές 3 μηνών (Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου περικομμένες κατά 10% περίπου) στις 10/8 ή στις 13/8  (το υπουργείο έχει βάλει χρήματα στην τράπεζα του Νοσοκομείου μόνο γι΄αυτούς τους 3 μήνες, και αυτά λοιψά).

Δυστυχώς λόγω των ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ για τις οποίες φταίει αποκλειστικά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (καθυστέρηση νομοθετικής τακτοποίησης του θέματος, καθυστέρηση έκδοσης ΚΥΑ με τους κωδικούς, καθυστέρηση εγκρίσεων τροποποίήσεων προϋπολογισμών), μένουν απλήρωτοι και οι κανονικοί μισθοί των επικουρικών (ιατροί και λοιπό προσωπικό) που απασχολούνται στο Νοσοκομείο μας.

Λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα από τον εκβιασμό των δανειστών (capital control) θα εξετάσουμε ως ΔΣ αν υπάρχουν περιθώρια εκ νέου δυναμικής διεκδίκησης των δεδουλευμένων. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι παρακολουθούμε καθημερινά το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου