Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων έθεσαν αναλυτικά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, καθώς και τα σημαντικά κενά που υπάρχουν στις εφημερίες, αλλά και στη λειτουργία κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στο ζήτημα των χαμηλών αμοιβών των υγειονομικών, οι οποίες σε συνδυασμό με τις δύσκολες συνθήκες εργασίας αποθαρρύνουν γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας από το να επιλέξουν να εργαστούν στο νοσοκομείο.
Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσλήψεις προσωπικού, καθώς και η σημασία της ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Στη συζήτηση τέθηκε ακόμη το ζήτημα της πρόσφατης προσπάθειας της κυβέρνησης και του Υπουργού Υγείας να παρουσιάσουν στη Βουλή μια εικόνα που, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από επιθέσεις που έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα μέσω δημοσιευμάτων, στο πλαίσιο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στο κυβερνών κόμμα.
Από την πλευρά της, η βουλευτής Λασιθίου άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν και τόνισε ότι τα θέματα δημόσιας υγείας αποτελούν ζήτημα ύψιστης σημασίας., ενώ θα υπάρξουν νέες συναντήσεις και πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα με στόχο την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου