Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Αδ. Γεωργιάδης: "θέλουμε να προσλάβουμε τραυματιοφορείς αλλά δεν βρίσκουμε" (video)

 

    Σε  συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε τη Δευτέρα 8/7/24 ο υπουργός υγείας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς στα Νοσοκομεία  γιατί "δεν έρχονται, δεν έχουμε προσέλευση για τραυματιοφορείς, δεν υπάρχει ενδιαφέρον, είναι μια δουλειά που έχει πολύ δουλειά και όχι πάρα πολλά λεφτά"

Για ακόμη μια φορά ο υπουργός υγείας για να προωθήσει την πολιτική της κυβέρνησης λέει ψέματα στην κοινωνία. Αυτή τη φορά όμως τα ψέματα του ξεπέρασαν κάθε όριο.

Στις ιστοσελίδες όλων των ΥΠΕ είναι δημοσιευμένοι οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων για λοιπό επικουρικό προσωπικό, από τις οποίες χιλιάδες υποψηφιότητες αφορούν στην ειδικότητα ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΟΗΘΩΝ ΘΑΛΑΜΟΥ ή  ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ή  ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ .

Στους πίνακες της 7ης ΥΠΕ (δείτε τους ΕΔΩ) υπάρχουν εκατοντάδες υποψήφιοι γι΄ αυτή την ειδικότητα, ενώ για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου υπάρχουν 23 υποψήφιοι αυτής της ειδικότητας, αλλά η κυβέρνηση δεν ενέκρινε τα τελευταία δύο χρόνια ούτε μία πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για το ΓΝΑΝ.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι ότι δεν υπάρχουν υποψήφιοι τραυματιοφορείς για τα νοσοκομεία (όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο Αδ. Γεωργιάδης), αλλά ότι η κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού αυτής της ειδικότητας, γι΄ αυτό και δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία. 

Αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις τραυματιοφορέων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, η κυβέρνηση ψάχνεται για προλήψεις συνταξιούχων με μπλοκάκι και για προγράμματα της ΔΥΠΑ που έχουν μειωμένα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ούτε κουβέντα. Έτσι όμως τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά μεγεθύνονται.

Γιώργος Μανουσάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου